16 July 2012

Joana Serrat 10 de juliol Ántiga Fábrica Estrella DammUna princesa de colors que creix


Som a l’Ántiga Fabrica Damm, un públic heterogeni espera entre converses l’aparició de Joana Serrat i la seva banda. Serà un bolo diferent, consistirà en escoltar dos temes i obrir torn de preguntes alternativament.

L’aposta del 2012 de Rac105 apareix puntual a les 21’30, vesteix un mono estival de color coral i un somriure esplendorós. La segueixen els quatre membres restants de la banda: Marçal Ayats al violoncel; Toni Serrat, germà de la cantautora i bateria; Carla Serrat, germana, corista i il·lustradora dels tres discos de la vigatana i per últim Adrià Plana, guitarra.

El públic respon efusivament i comença el directe, mentre es fon l’il·luminació de sala i es potencia la d’escenari, alhora que es conecta la pantalla que retransmetrà el concert, en ampliat pel públic de la sala i en streaming pel públic de casa.

S’estrena amb ‘Alaska bar’, que forma part del seu primer disc i ara interpreta acompanyada de diferent instrumentació, el segueix un tema amb olor de bar de carretera ‘Old town’. Sona de maravella i el públic es mostra atent i aspectant.

S’obre el torn de preguntes en que Joana explica quines són les influències de les que ha begut i segueix nodrint-se, fent referència sobretot al pop i rock nord-americà, que segons explica, amb l’ajuda del seu germà i bateria Toni, ha vingut de mà de la seva família i de conviure entre múltiples vinils i cds. L’últim disc té gust del ja habitual Bob Dylan, Bill Callahan i Bon Iver, entre d’altres.

Continua amb ‘El meu regne’, que s’inclou en el tercer disc ‘The Realief Sessions’, una de les quatre creacions que canta amb la seva llengua materna i encadena amb un captivador ‘Sharing Wine’, tema del que es va fer el clip i que es trobava a faltar en els directes.

Serrat es mostra còmode i somrient sobre l’escenari, amb constants mostres de complicitat cap als seus companys de banda. El següent tema que sona, amb molta força, és ‘Bedroom Culture’ i s’escolta entonar la tornada d’entre el públic entre algun que d’altre moviment d’espatlles.

El concert avança i es respira entusiasme. Joana, a la pregunta de qui composa els temes, explica que és ella qui escriu la lletra i hi posa la base de guitarra, quan en té l’esquelet presenta aquest a la banda i entre tots li van donant forma. És en els moments en que ha de respondre a les preguntes del públic quan es detecta cert nerviosisme en la cantant, que s’esvaeix ràpidament quan fa el que li apassiona: cantar, tocar la guitarra, interpretar.

Ja passem de l’equador del bolo quan toquen un potent ‘Castle’, sempre present als directes de Joana Serrat i la seva banda, que dóna pas a ‘Moonbeans’, tema que gaudeixen molt tocant-lo i això es transmet a baix de l’escenari.

S’acosta el final i el directe cada vegada creix més i guanya intensitat. Ens interpreten un esplèndit ‘Carring me home’ que comencen entontant a cappella, fent emocionar a toc de veu als assistents, quan el ritme puja el públic respon picant de mans i amb xiulets a aquest tema tant ballable. Finalitza el concert amb l’esperadíssim ‘Princesa de Colors’, que brilla com la compositora i cantant en el moment d’interpretar-lo, fent esclatar el públic que es deixa anar cantant, picant de mans i movent-se rítmicament.

Hem viscut un directe proper, de molts colors i línia clarament ascendent. La vigatana ens delita amb qualitat, mentre creix a l’escenari i dins el panorama musical del moment. La resposta del públic ens diu que hi ha més ganes de Joana Serrat.


No comments:

Post a Comment

Tu opinión es importante

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...