09 October 2011

In-Edit Beefeater: 27 de octubre a 6 de noviembre


WEB BEEFEATER IN-EDIT
 
(Des del 27 d'octubre)
TAQUILLES CENTRALS
 
(Des del 28 d'octubre)
Entrada senzilla
6,5 €
6 €
Entrada senzilla Marató Nocturn
 NO
6 € (directament al cinema)

El próximo 27 de octubre empieza de nuevo la locura de Inedit Beefeater. La onceava edición del prestigioso festival de documentales musicales se celebra en distintas salas como Aribau y acoge las mejores cintas nacionales e internacionales del último año.


TICKETMASTER
 
(fins el 24 d'octubre a les 23:59:59)
WEB BEEFEATER IN-EDIT
  
(fins el 24 d'octubre a les 23:59:59)
TAQUILLES CENTRALS
 
(Des del 25 d'Octubre)
Abonament 6
27 €
30 €
Abonament 10 (+ catàleg)
 40 €
45 €
Abonament 15 (+ catàleg)
 57 €
60 €
  


Abonament Marató Nocturno
  NO
 11 €


MIS RECOMENDACIONES: Programació Completa Beefeater In-Edit 2011

SECCIÓ OFICIAL INTERNACIONAL

COLOR ME OBSESSED, A FILM ABOUT THE REPLACEMENTS
Gorman Bechard / EE.UU. / 2011 / 123’’
La saga d'humor i de tragèdia del disfuncional grup de culte 80's només podia narrar-se amb un documental diferent. Dinàmic i periodístic, sense música o metratge original (sense gairebé fotos del grup! Ni el grup!), el resultat és pura picaresca punk oral.

MICHEL PETRUCCIANI
Michael Radford / França, Alemanya, Itàlia / 2011 / 98’’
Mite i figura del virtuós pianista francès de jazz que va rebutjar ser minusvàlid. Un estudi de la diferència, personificada en el seu petit cos. De com el nanisme va forjar un meteor de genialitat, vitalitat i set de vida, tot i que no exempt de supèrbia.

PASSIONE. A MUSICAL ADVENTURE
John Turturro / Itàlia, EE.UU. / 2010 / 90’
John Turturro ens porta de passeig per cançons "banyades en contradicció, humor i ironia". És la música napolitana: apassionada, melodramàtica, de carrer. Una ciutat pintada en so, melodies que són obres de teatre sobre gelosia, desig i desamor.

TALIHINA SKY: THE STORY OF KINGS OF LEON
Stephen C. Mitchell/ EE.UU. / 2011 / 88;’
Retrat de família musical amb granja al fons. Kings of Leon són pura white trash del Sud. Un film de contrastos extrems –groupies i vídeos al costat de serps, rifles i gossos bornis– que descobreix, amb gires pel mig, la seva sang rural i les seves (tosques) arrels profundes.

SECCIÓN OFICIAL NACIONAL


JAIME URRUTIA: LA FUERZA DE LA COSTUMBRE
Carlos Duarte Quin / Espanya / 2011 / 115’
El gran narrador pop espanyol i exlíder de Gabinete Caligari esbudella el seu món interior amb veu pròpia, posat impassible i quite torero. Sorrut artesà de la vella escola, Urrutia obre els seus arxius amb l'ajuda de Loquillo, Alaska i altres grans.

NEXT MUSIC STATION: MOROCCO
Fermín Muguruza / Espanya, Catar / 2011 / 100’
Marroc i el seu paisatge sònic amb Oum. La cantant marroquina condueix Muguruza i l'espectador a través de cada ciutat i estil: arrel flamenca o gnawa, so houara, mestís o rap, en un constant vaivé entre ferma tradició i modernitat d'enderroca.

PAPAGORDO. EN CASA DE RAIMUNDO AMADOR
Laura Llamas, Víctor Morilla / Espanya / 2011 / 60’’
Herois en sabatilles. El malnom que fa servir la seva néta titula un documental familiar com pocs. Aquest no és el geni de la guitarra, sinó el client de la peixateria, pare de sis, que es queixa dels ronyons. Un talent universal atiat per la família, l'afecte i la llar.


HOMENATGE A MURRAY LERNER


FESTIVAL!
Murray Lerner / EE.UU / 1967 / 98’
Sintetitzant quatre festivals a Newport, de 1963 a 1966, Festival! és un impactant resum de l'evolució de la música folk. Lerner filma a boca de canó, ja siguin fans o semidéus com Dylan. El testimoni traspua comunitat, autenticitat i camaraderia.
 
MESSAGE TO LOVE: THE ISLE OF WIGHT FESTIVAL
Murray Lerner / Regne Unit, EE.UU / 1997 / 121’
D'amor, ni flors. El festival de l'illa de Wight de 1970 simbolitza juntament amb Altamont la fi del somni hippie, la pugna entre rebel·lió i comerç. Un escenari ple de rockstars condemnats (Hendrix, Morrison) i el públic a punt de sublevació armada.


MILES ELECTRIC: A DIFFERENT KIND OF BLUE
Murray Lerner / EE.UU / 2004 / 87’
Lerner li va treure partit a l'Isle of Wight Festival, però és que d'aquell metratge tot s'aprofita. Cim de l'electrificació de l'"orgasme espiritual" (Santana dixit) de Miles, aquest brillant film capta el gran iconoclasta davant de 600.000 freaks el 29 d'agost de 1970.


THE OTHER SIDE OF THE MIRROR: BOB DYLAN AT THE NEWPORT FOLK FESTIVAL
Murray Lerner / EE.UU. / 2007 / 83’
El so de Dylan anant-se'n (del folk). Una fascinant captura de la seva radical evolució en tres anys: d'apocat imitador de Woody Guthrie a sarcàstica rockstar en embrió. El va esbroncar l'audiència el 1965 quan va tocar elèctric? La resposta, aquí.


IMPERDIBLE 
 
CRACKED ACTOR: DAVID BOWIE
Alan Yentob / Regne Unit / 1974 / 54’
El famós film sobre l'estada del músic a Los Angeles, l'any 1974. Un inestable, esquelètic i paranoic Bowie en plena addicció a la cocaïna parla d'ansietat, cut-ups, rockstardom i alter egos mentre van succeint-se els seus èxits. Desassossegador.

SECCIÓ EXCEDLENTS


ACCION! THE STORY OF LA FURA DELS BAUS
Christoph Goldmann, Leif Karpe / Alemanya, Espanya / 2010 / 82’
O com nou catalans de poble formen una companyia de teatre extrem i obtenen fama internacional. Una saga fascinant –no exempta de desercions i dissensions– vista per ulls forasters i que sublimen imatges tan explosives com el seu art.

BETTER THAN SOMETHING: JAY REATARD
Alex Hammond, Ian  Markiewicz / EE.UU. / 2010 / 91’
Una crua celebració del prolífic garatger de Memphis, irat punk-rocker i artista underground elevat a fenomen global, filmada mesos abans de la seva mort. Amics i familiars en descobreixen sense sentimentalisme l'ambició, la pena i els trossets millors.

DAVE BRUBECK: IN HIS OWN SWEET WAY
Bruce Ricker / EE.UU. / 2010 / 91’
Geni, pioner, intèrpret de "Take five" i, a sobre, bona persona. Un film didàctic i elegant amb el port del Hollywood clàssic, el padrinatge de Clint Eastwood i la signatura BBC que s'ajusta com un guant al jazzman californià que va transcendir el Cool.


EL NIÑO MIGUEL
Nacho Martín / Espanya / 2011 / 27’
El revers fosc d'Amador. Un dels millors músics del flamenc viu en l'addicció i l'oblit, tocant la seva guitarra de tres cordes pels bars de Huelva. Seguim el guitarrista ferit en la seva diària caiguda (que no pas derrota).

GEORGE HARRISON: LIVING IN THE MATERIAL WORLD
Martin Scorsese / EE.UU / 2011 / 208’
Lennon va dir que dins de George hi vivia un misteri. Martin Scorsese desxifra l'enigma en un documental profund que també és una reflexió sobre èxit i fracàs. Yoko Ono, McCartney, Clapton i més examinen el seu pas de nen a Beatle, i més enllà.
KINKDOM COME - DAVE DAVIES
Julien  Temple / Regne Unit / 2011 / 77’
A estones hilarant i dolorosa, aquesta és la història del Kink a l'ombra. Julien Temple combina metratge familiar, entrevista actual i films d'època per crear un retrat que és alhora saga generacional, anàlisi de la rebel·lia innata i mirada amable als 60.

LOVE SHINES - RON SEXSMITH
Douglas Arrowsmith / Canadá / 2010 / 87’
Un film que fuig del prototípic retrat a cantautor de culte per furgar en la seva recent mutació: Ron Sexsmith, poeta pop canadenc, es posa a les ordres de Bob Rock (productor d'Aerosmith) i aspira a l'èxit. Per entendre la seva decisió, mirem enrere.QUEEN - DAYS OF OUR LIVES
Matt  O'Casey / Regne Unit / 2011 / 123’
Un extens documental per a una carrera bíblica. La seva història, de grup uncool a força dominadora global, de teloners de Mott the Hoople al Live Aid, explicada disc per disc (i anècdota per anècdota), amb el superb estil BBC. No estava tot dit, ja ho veieu.

QUIERO TENER UNA FERRETERÍA EN ANDALUCÍA
Carles  Prats / Espanya / 2011 / 70’
Una simpatiquíssima mirada als "anys perduts" de Joe Strummer al sud espanyol. Ric en anecdotari quotidià i humà, aquest és un afectuós homenatge a l'ex-Clash construït amb ombreta, rom pàl·lid, spaghetti western, 091 i molta camaraderia local.


RAY DAVIES - IMAGINARY MAN
Julien Temple / Regne Unit / 2010 / 78’
Ens cal Ray Davies tant com la sanitat pública. Gran monument a la memòria i als llocs perduts, perfil del misantrop més anglès del pop anglès, i sublim missatge sobre pertànyer a un lloc: el nord de Londres. Imprescindible!


THE BALLAD OF GENESIS AND LADY JAYE
Marie Losier / EE.UU / 2011 / 75’
Una història d'amor Frankenstein. No content de canviar el paisatge del rock'n'roll, el músic industrial va decidir reptar la biologia. La singular història del seu cut-up més radical: ell i la seva parella des/reconstruint-se, mitjançant la cirurgia, en la mateixa persona.

THE LIBERTINES: THERE ARE NO INNOCENT BYSTANDERS
Roger Sargent / Regne Unit / 2011 / 89’
El 2010 va veure com es reunia l'aliança del vici. Aquest film combina epifanies i baixeses passades –r'n'r i poesia, somnis bohemis, heroïna i crack, fama i supermodels– amb història present per explicar l'estranya història de Pete Doherty i Carl Barât. Viuen!THE SACRED TRIANGLE: BOWIE, IGGY & LOU 1971-1973
Alec  Lindsell / EE.UU. / 2010 / 107’
En tres anys crucials, les carreres dels tres genis es van entortolligar, per fortuna dels seus talents i de la humanitat. Els ets i uts de la carambola d'influències que va gestar Ziggy, el Transformer i Raw Power s'expliquen aquí minut per minut. Luxós.

WHO TOOK THE BOMP? LE TIGRE ON TOUR
Kerthy Fix / EE.UU / 2010 / 72’
De gira amb el trio d'electropunk feminista més polititzat i divertit del món. Vulnerables però indomables, Kathleen Hanna i companyia recorren el món canviant ments a ritme d'aeròbic antifeixista. Inclou humor! (i tots els seus hits).


No comments:

Post a Comment

Tu opinión es importante

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...